Vindt u zuiver drinkwater belangrijk?

 

Het is onder handbereik.  De keuze is aan u!

Het RIVM heeft de drinkwaterkwaliteit getest. Lees hieronder een deel van de bevindingen uit het artikel van NRC.nl van 4 april 2013.

Origineel bericht

 

RIVM: kwaliteit drinkwaterbronnen deels onvoldoende

Ook het oppervlaktewater is vervuild door onder meer geneesmiddelen, cosmetica en insecticiden. Rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen dit soort stoffen nog niet goed filteren, waardoor ze in bronnen van drinkwater terechtkomen. Wel gebruiken drinkwaterbedrijven steeds betere zuiveringstechnieken om dit soort stoffen te verwijderen.

Er is volgens het RIVM geen gevaar voor de volksgezondheid. De resterende concentraties zijn volgens het RIVM zeer laag. Het is echter wel belangrijk dat de kwaliteit van drinkwaterbronnen verbetert, want het aandeel van dit soort stoffen in de drinkwaterbronnen zal alleen maar groter worden door meer medicijngebruik en emissies. Daarom adviseren de onderzoekers de drinkwaterbronnen en de omgeving daarvan beter te controleren, en het milieubeleid op de toenemende vervuiling aan te passen.

Het zuiverste drinkwater, gewoon uit de kraan schoner dan fleswater, kristal helder...   Dat kan met de drinkwatersystemen  AquaKinetic A200 en K5!

 

omgekeerde osmose
reverse osmose